MÁJ 2023

3.5.2023 | 20.00 | streda

SYNAGÓGA

Za pôvodnými obyvateľmi Novej Guiney s hudbou PINK FLOYD…

Bohatá a znudená mladá žena sa v Novej Guinei rozhodne nasledovať skupinu „detí kvetov“ na expedíciu za doposiaľ nezmapovaným, záhadným Údolím za mrakmi. Na ceste sa poddáva experimentom s halucinogénnymi drogami, exotickému sexu a životnému štýlu pôvodných obyvateľov Novej Guiney. Ďalší film Barbeta Schroedera s hudobným sprievodom od PINK FLOYDU.

Prístupné od 18 rokov! (Francúzsko., 1972, 105´, 4 € / 5 €) /UKÁŽKA // ČSFD

10.5.2023 | 20.00 | streda

SYNAGÓGA

Nájsť lásku je nemožné, keď vás všetci nenávidia!

Výbušná komédia o živote Johana, malomestského samotára s vášňou pre dynamit, ktorý sa dostáva do neustálych konfliktov s vidieckou komunitou. Johan v mladosti osirel, vychovávali ho teta a strýko a počas celého života sa snaží nájsť svoje miesto v spoločnosti. A hlavne sa vyrovnať s neopätovanou láskou k dievčaťu, ktorú v mladosti takmer rozmetal na kusy.

(Nórsko., 2022, 93´, 4 € / 5 €) /UKÁŽKA // ČSFD 75%

17.5.2023 | 20.00 | streda

SYNAGÓGA

Profesionálna domina sa špecializuje na bondáž a sadomaso…

Keď sa zlodej Olivier (Gérard Depardieu) vlúpe do parížskeho domu, ktorý má byť prázdny, pristihne ho majiteľka Ariane, ktorá je profesionálna domina. Olivier sa do nej proti všetkým očakávaniam zamiluje, pravidelne sa do domu vracia a necháva sa unášať románikom, ktorý prekvitá aj napriek Arianinmu povolaniu. Olivier sa s jej prácou bližšie zoznamuje a občas sa dokonca aj zapojí. Keď však zistí, že Ariane má syna, pokúsi sa ju „napraviť“ v snahe ukázať jej možnosť lepšieho života. Ďalší film Barbeta Schroedera v hlavnej úlohe s 28-ročným Gérardom Depardieu v hlavnej úlohe.   

Prístupné od 18 rokov! (Francúzsko., 1976, 112´, 4 € / 5 €/UKÁŽKA // ČSFD

23.5.2023 | 20:00 | utorok

bod.K7 – pešia zóna

Koľko priateľstva, lásky a solidarity je možné cítiť aj v ťažkých časoch?

Začiatkom 80. rokov ide malý Sero zo sýrskej pohraničnej dedinky do prvej triedy. Ich učiteľ však kurdským deťom zakazuje hovoriť ich jazykom a učí ich nenávisti k Židom. Malý chlapec má zo sveta dospelých v hlave zmätok, pretože jeho dlhoroční susedia sú členovia láskavej židovskej rodiny… Film s jemným zmyslom pre humor a satiru rozpráva o detstve, ktoré má medzi diktatúrou a temnou drámou aj svetlé momenty. 

(Švajčiarsko, 2021, 124´, 4 € / 5 €) /UKÁŽKA // ČSFD 80%

30.5.2023 | 20:00 | utorok

bod.K7 – pešia zóna

Marocký obchodík s odevmi prináša subtílny a krehký príbeh o rôznych podobách lásky.

Mina s manželom Halim majú spoločný obchod s kaftanmi. Ich manželstvo je šťastné navzdory Mininim zdravotným problémom a Halimovej sexuálnej orientácii, ktorú Mina v tichosti toleruje. Množstvo objednávok ich prinúti prijať pomocníka Youssefa a to zasiahne aj do krehkej rovnováhy ich vzťahu… Film režisérky Maryam Tozani bol na MFF v Cannes ocenený najvyššou cenou filmových novinárov a kritikov.

(Franc. – Maroko – Belg., 2022, 122´, 4 € / 5 €) /UKÁŽKA // ČSFD 78%